Om træningen

AK 73 træner hver tirsdag og torsdag kl. 17.10 samt lørdag kl. 9 - hele året rundt.

Vi starter og slutter altid i Idrætshuset på Østerbro Stadion, i hallens venstre side.

Træningen varetages af vores professionelle trænere Per Hougaard (tirsdag) og Karl-Åge Søltoft (torsdag). De står for en sjov, effektiv og varieret træning med et stærkt sammenhold i og omkring træningen. Træningen er tilpasset såvel motionisten som den hurtigere løber, og med forskellige træningstilbud favner vi  løberere på tværs af alder og tempo.

Om lørdagen afholder et team af frivillige tovholdere åben træning for alle, som har lyst til at være med. Træningen afsluttes med kaffe og morgenmad i KIFs klubhus på Østerbro stadion. Vi kalder os for The Breakfast Club :-)

Hvor hurtigt løber I?

Du behøver derfor langt fra at være i superform for at starte i AK 73, men vores træningstilbud er tilpasset dig, der løber i forvejen.

Vi anbefaler således, at du er i stand til at løbe omtrent 1 0 km på 1 time eller derunder. Så passer du helt sikkert ind i klubben.

Læs mere om træningen og tilrettelæggelsen under de næste menupunkter.

Vi glæder os til at se dig til træning :-)

 

Samarbejde mellem AK 73 og Fortius-træn 5 dage om ugen i løbeklub fra d. 1 oktober!

Løbeklubben Fortius og Atletikklubben AK 73 arbejder løbende på at tilbyde deres medlemmer de bedste betingelser under, og efter løbetræningen, på Østerbro.

Derfor har klubberne, fra d. 1. oktober 2016, besluttet at indlede et uformelt samarbejde som inkluderer træning og sociale aktiviteter.

Træningsmæssigt betyder at klubberne, tilsammen, kan tilbyde sine medlemmer varieret træning fem dage om ugen. Medlemmer af begge klubber kan, uden beregning eller tilmelding, møde op til hinandens træning og derigennem udnytte variationen, som samarbejdet tilbyder.

AK 73 tilbyder træning 3 gange om ugen og alle der kan løbe 3:30 – 5:30 min/km kan være med. Løbeklubben Fortius tilbyder træning 2 gange om ugen på 5 forskellige hold i tempo sub 4:45 – 6:00 min/km.

Den ugentlige træningsplan ser ud som følger:

 • Mandag kl. 17:30
  Kombination af lange ture og tempoture. Distancerne varierer fra 5-15 km. afhængig af hold, træningstype og periode på sæsonen (Fortius)
 • Tirsdag kl. 17:10
  Træning med Henrik Pedersen, lektor i fysiologi og aktivt træning, underviser på disse dage i tempotræning og core- og stabilitetstræning enten i Fælledparken eller i styrkerum på Østerbro Stadion for at forbedre udholdenhed og forbygge skader (AK 73)
 • Onsdag kl. 17:30
  Intervaltræning bestående af fartlege, sprinttræning, længere intervaller og lignende. Som udgangspunkt afvikles træningen fælles på tværs af alle fem hold (Fortius) 5 km. test med tidstagning (også kendt som Fortius-cuppen) i Fælledparken. Tilmelding finder sted umiddelbart inden træningsstart (Fortius)
 • Torsdag kl. 17:10
  Træning med Karl-Åge Søltoft, tidl. landsholdstræner, varierende undervisning med både korte og lange intervaller der giver fart i benene (AK 73)
 • Lørdag kl. 09:00
  Vi samles ved stadion og træner intervaller i de forskellige parker i København. Bagefter spiser vi morgenmad sammen i KIFs klubhus (AK 73)

Udover træningen medfører samarbejdet også at medlemmerne kan deltage i de sociale arrangementer i begge klubber. Blandt andet er der gratis, fælles morgenmad efter lørdagstræningen med AK 73. Løbeklubben Fortius afholder løbende arrangementer hvor af sæsonstartfesten finder sted lørdag d. 22. oktober på Gunnar Nu Hansens Plads. Bemærk at der kan være deltagergebyr forbundet med nogle arrangementer uanset klubtilhørsforhold.

Vi håber at flest mulige af vores medlemmer kan se fordelene ved det nye samarbejde, som løbende vil blive evalueret af bestyrelserne i begge klubber.

For flere oplysninger om AK 73 besøg www.AK73.dk og give klubben et ”like” på www.facebook.com/AK73 . For flere oplysninger om Løbeklubben Fortius bliv medlem af den gratis Facebookgruppe www.facebook.com/groups/FortiusRun (bl.a. for sociale arrangementer), besøg www.fortius-run.dk (for flere oplysninger om Fortius-cuppen) og giv klubben et ”like” på www.facebook.com/FortiusRun